כיצד תשפרו את מהירות הגלישה דרך ה-WIFI

אם אתם סובלים מגלישה איטית דרך ה-WIFI המדריך הזה יעשה לכם סדר

בדיקת חבילת האינטרנט

דבר ראשון נבדוק האם הבעיה היא רק במקומות מסויימים, או גם כאשר אתם נמצאים ממש ליד הראוטר.

במידה ואכן אין תזוזה גם ליד הראוטר, מומלץ לבחון מהי חבילת האינטרנט שרכשתם מהספק, אולי מהירות הגלישה נמוכה ביחס לשימושים שלך, אם כן פנו לספק שלכם והגדילו את מהירות הגלישה.

במידה ואתם גרים באזור בו התשתיות אינם מאפשרות מהירות הגלישה גבוהה יותר, תבחנו מעבר לגלישה סלולרית באמצעות ראוטר ייעודי, בדיוק בשבילכם כתבנו מדריך על זה.

שיפורים טכניים

טוב, אז בדקתם את הספק ואתם על חבילה מהירה, וקליטה אין. השלב הבא הוא לעבור לבחון את הנתב (ראוטר) שלכם.

עידכון קושחה

מומלץ לוודא שהנתב האלחוטי כולל את העידכונים האחרונים של הקושחה. בעוד שבנתבים החדשים יש אופציה לעידכון גירסת קושחה מובנת, ייתכן שיהיה עליך לגשת הגדרות הנתב שלך כדי לבצע עידכון. העידכון סביר להניח שהעידכון ישפר את החומרה המותקנת במכשיר וימקסם את ביצועיו, ובדרך כלל תקבלו גם עידכוני אבטחה שיסתמו פרצות שהתגלו.

בחירת ערוץ שידור בנתב

ניתן לכוונן את בחירת ערוץ השידור של הנתב. כברירת מחדל, נתבים רבים מוגדרים לפעול בערוץ 6 או 11. משמעות הדבר היא שגם השכנים שלך משדרים באמצעות ערוצים אלו, והדבר גורם לעומס בערוץ הספציפי הזה, בגלל מספר הרב של ההתקנים המשדרים בו.

טכנולוגיית שידור מהירה

אם הנתב שלכם ישן מידי, ועידכון לא פתר את הבעיה, אולי כדאי שתתחילו לשקול את שידרוג הראוטר שלכם.

בדומה לשיפור מהירות הגלישה הסלולרית בדור הרביעי, כך גם טכנולוגיית השידור של הנתבים השתפרה פלאים. אם עד היום התקן היה 802.11a\b\g, כיום ההתקנים החדשים משתמשים בטכנולוגיית n802.11 או ac802.11, אשר שיפרו משמעותית את מהירות התעבורה. רק תוודאו שהנתב החדש שלכם משדר בתדר 5GHZ (שימו לב שיתכן שישנם מכשירים ישנים שלא יתמכו בתדר הזה, והפתרון נמצא בשורות הבאות), בתדר 5GHZ יש 30 ערוצי שידור, לעומת התדר 2.4GHZ הישן שבו ישרק 14 ערוצי שידור.

שידור מקביל בשני תדרים dual-band

נתבי Wireless-AC החדשים, יכולים להגיע למהירות העברת נתונים במהירות גבוהה פי שלושה, בהשוואה למודלים הישנים. הדבר מתאפשר באמצעות שידור מקבילי בשני תדרים. הם משדרים גם באמצעות תדר 2.4GHZ הישן וגם באמצעות תדר 5GHZ החדש, וכך תומכים בכלל במכשירים הקיימים, ומאפשרים גלישה מהירה יותר כאילו ברשותכם שתי ראוטרים נפרדים.

בדיקת מיקום

אם ליד הנתב הכל טוב, ורק כאשר אתם מתרחקים ממנו מתחילות הבעיות, אז תתחילו לקרוא מכאן והלאה בתשומת לב.

ראשית נבדוק את המיקום של הנתב, אם השימוש העיקרי שלכם הוא על הספה בסלון, אין הגיון להניח את הראוטר בקצה השני של הבית, יש לו טווח שידור מקסימלי, וככל שתתרחקו מהמכשיר, הגלישה תעשה איטית יותר ויותר.

בעצם כל מכשול מפחית את הקליטה, לדוגמה: אם הראוטר לא בא לכם בטוב בעיניים, והכנסתם אותו לתוך ארונית, אז תדעו שאתם משלמים את המחיר, מה לעשות סובלים בשביל יופי.

בדיקת כיסוי

אבל אם אתם זקוקים לחיבור גם בסלון, גם בחדר השינה, וגם בחדר העבודה בממ"ד, כנראה שהמכשיר שלכם פשוט לא מסוגל לכסות את כל השטח הזה.

חיבור קווי

במידה ויש לכם שקעי תקשורת נוספים בבית, למה שלא תעברו לחבר חלק מההתקנים בחיבור קווי ישירות לנתב כדי לספק רוחב פס טוב יותר, לדוגמה: מחשב נייח, טלוויזייות וקונסולות המשחק. ואם אין לכם שקעים נוספים כדאי שתתחילו לשקול לעשות כאלו.

הגברת הקליטה

אם בכל זאת השימוש שלכם חייב להיות בגלישה אלחוטית, ישנם 2 פתרונות אפשריים:

מגדיל טווח אלחוטי Wirelss Repeater

מגדיל טווח אלחוטי מגביר את האות לתוך החדרים בהם הגלישה איטית. לדוגמה, אם הנתב נמצא בקומה הראשונה של הבית, הוסיפו מאריך טווח בקומה העליונה כדי להגביר את האות. המכשיר גם יוכל לסייע באזורים עם קירות עבים כמו הממ"ד, שמפחיתים וחוסמים את השידור. ראו כאן.

שימו לב שכאשר מגדיל הטווח לוקח את האות האלחוטי מהראוטר ומעביר אותו לשאר ההתקנים בצורה אלחוטית העוצמה יורדת, והרשת האלחוטית שמגדיל הטווח יוצר תהיה איטית יותר.

התקנת נקודת גישה Access Point

נקודת גישה היא התקן כמו הראוטר שיוצר רשת תקשורת מקומית אלחוטית, אך בלי צורך לחבר אותו למודם. לצורך כך תצרכו נקודות נוספות של כבל הרשת, במקומות בהם תרצו לחבר את הנקודה הנוספת.